Star Rafineri’de ilk planlı duruş, Berk İskele ile yapıldı.

Türkiye’de reel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olan STAR Rafineri, SOCAR Türkiye’nin Rafineri - Petrokimya entegrasyonunu hayata geçiriyor. Petrol türevi yakıtların, petrol gazları ve diğer hidrokarbonların imalatı yapan Star Rafineri, yıllık 10 milyon ton petrol işleme kapasitesine sahiptir.

Berk iskele, Star Rafineri’ de ilk defa yapılan planlı duruşta başarılı performansıyla göz doldurdu. Alanında uzman ekibiyle 7/24 faaliyet gösteren firma, planlı duruşta işlerin aksamadan yapılması konusunda gereken iskele servis hizmetini gerçekleştirdi.

Socar Grubu bünyesindeki Petkim ve Star Rafineri’de iskele hizmetine son sürat devam eden Berk İskele, böyle dinamik bir yapı içinde ortaya çıkan anlık talepleri en hızlı şekilde karşılamaya hazır durumda.

Berk İskele, tesisin boru hatlarındaki kalınlık ölçüm işleri ile tesisin bakım ve yeni yatırım projelerinde de yer alarak iş güvenliğinden ödün vermeden çalışmalarına devam etmektedir.

Dijitalleşmeyi ön planda tutan firma, duruş süresince kurulan iskeleleri 3 boyutlu modelleyip karşılaşabileceği uyumsuzlukları en aza indirdi.

Endüstriyel tesis çalışmalarında, işlerin güvenlikten ödün vermeden daha hızlı bir şekilde tamamlanması için projenin sahaya olan uyumu oldukça önemlidir. Proje ile saha şartları farklılık gösterebilmektedir. Bu farklılıkları en aza indirgemek için tercih edilen dijitalleşme bu çözümlerin başında gelir.

Layher kendi geliştirmiş olduğu LayPLAN yazılımı sayesinde iskele projelendirilmesi dijital geleceğe tam anlamıyla hazır durumda.

Katı modellemeler ile olası uyumsuzluk kontrolleri yapılmakta ve günümüzde herkesin telefonunda bulunan QR kod okuyucu uygulama aracılığıyla iskeleyi kurmadan ve yerinde 3 boyutlu olarak inceleme imkanına sahipsiniz. Bu sayede iskele kurulumu öncesinde gerekli düzeltmeler de yapılabilmektedir. Bu da güvenli bir şekilde ve tek seferde doğru işi yapmanızın yanı sıra zamandan ve işçilik maliyetlerinden de tasarruf etmenizi sağlayan en önemli faktörlerin başında gelmektedir.

Daha Fazla Stok – Daha Hızlı Teslim – Daha Fazla Verimlilik

Her türlü iskele sistem çözümleriniz için bizimle iletişime geçin!

BİRLİKTE DAHA YÜKSEĞE!