ŞİŞECAM MERSİN SODA SANAYİ, BAKIM ÇALIŞMALARINDA LAYHER’İ TERCİH EDİYOR.

Şişecam Topluluğu’nun dört ana iş kolundan biri olan Şişecam Kimyasallar Grubu, soda ve krom kimyasalları, endüstriyel ham maddeler ve cam elyafı alanlarında faaliyet göstermektedir.

Şişecam Kimyasallar Grubu’nun temeli, cam sanayisinin ana ham maddelerinden sodayı üretmek üzere 1969 yılında Mersin’de kurulan Soda Sanayii A.Ş. ile atılmıştır.

Soda Sanayii A.Ş., gelişmiş üretim teknolojisi, dünya çapındaki ürünleri, kazandırdığı döviz, çevre, insan sağlığına verdiği önem, yarattığı istihdam ve katma değerle, Türkiye'nin örnek bir kuruluşudur.

Soda Sanayi Buhar Üretim Tesisi’nin duruşu sırasında kazan içi bakımların yapılması, siklon yapılar içerisinde bulunan refrakter malzemenin kontrolü ve tadilatında gerekli olan erişimler için Layher Allround® (Flanşlı) Sistem tercih edildi.

Layher çözüm ortaklarından ve işin yüklenicisi konumunda rol alan Icon Grup; enerji üretim tesisi inşalarındaki geniş teknik kadrosu ve ekipman gücü ile özellikle borulama, ekipman, izolasyon ve iskele işlerinde hizmet vermek üzere 2011 yılında kurulmuştur. 2011’den bu yana ülkemizde son yıllarda yapılan çoğunlukla termik santral projesi borulama ve kazan işleri başta olmak üzere ekipman montaj işleri, izolasyon ve iskele işleri, HES projelerinde hidromekanik ve elektromekanik montaj ve bakım işleri yapmıştır. Katıldığı projeler de yüksek kalite ve özverili çalışmaları ile müşterilerinin takdirlerini kazanarak maksimum performansa ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlemekte. Aynı zamanda uluslararası standartlara uygun olarak Biokütle kazan imalatı ve montajı da yapmaktadır. 

Kazan ve siklonlar içinde kurulacak iskele işi için planlanan 48 saatlik sürede Layher’in teknik çözümleri, süpervizörlük desteği ve Icon Grup’un konuya hakim uzman ekibi sayesinde toplamda 35 saatte bitirildi. İskele kurulum ve söküm işi boyunca 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na tamamen uyularak “0 kaza” ile çalışma tamamlandı.

Endüstriyel tesis çalışmalarında işlerin güvenlikten ödün vermeden daha hızlı bitirilebilmesi için projenin sahaya olan uyumu önemli bir yer kapsamakta. Proje ile sahanın şartları farklılık gösterebiliyor. Bu farklılıkları en aza indirgemek için dijitalleşme bu çözümlerin başında geliyor.

Layher, kendi geliştirmiş olduğu LayPlan yazılımı ile iskele projelendirilmesinde dijital geleceğe tam anlamıyla hazır. Kısaca ‘SIM’ adı verilen ‘Scaffolding Information Modelling’ iskele bilgi modellemesi ile proje planlamasında riskler önemli ölçüde azaltılarak proje dizaynı daha kolay hale geliyor ve aynı zamanda ‘BIM’e erişiminiz sağlanıyor. Layher çözüm ortakları, kullanacakları iskele sistemini kurulum öncesinde 3 boyutlu olarak deneyimleme avantajına da sahip oluyorlar. LayPlan Classic yazılımı ile iskele modellemeleri otomatik olarak yapılabiliyor. Daha karmaşık iskele modellemeleri için Autodesk AutoCAD eklentisi olan LayPlan CAD yazılımı kullanılıyor. Katı modellemeler ile olası çakışma kontrolleri ve LayPlan VR görüntüleyici ile kullanıcılar iskele üzerinde sanal tur yapabiliyor. Bu sayede, iskele kurulumu öncesinde gerekli düzeltmeler de yapılabiliyor. 

Layher Allround İskeleleri, TS EN 12810 ve 12811 normlarına tamamen uymaktadır.

Her türlü iskele sistem çözümleriniz için bizimle iletişime geçin!

BİRLİKTE DAHA YÜKSEĞE!