Hep “Daha Fazla” amacıyla çıktığımız yolculukta öncelikli odağımız olan insan güvenliğinin yanı sıra, kültürel miraslarımızın güvenliği için daha fazla çalışmaya devam ediyoruz.

Ülkemizin en önemli zenginlik kaynağı ve kültürel miraslarımızdan biri olan Trabzon Sümela Manastırı restorasyon projesinde yer almış olmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz. Trabzon'un Maçka ilçesi Altındere Vadisi'ndeki Sümela Manastırı'nda zor şartlar altında 3,5 yıldır sürdürülen ve ilk etabı bitirilen restorasyon çalışmalarının ardından birinci avluya kadarki kısım Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 25 Mayıs 2019 tarihinde ziyarete açılmıştı. 2020 yılının sonunda tüm restorasyon çalışmalarının tamamlanması planlanmakta ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Sümela Manastırı'nın daimi listeye alınması için girişimlere başlanılacağı bilinmektedir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı Trabzon Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nün "Sümela Manastırı - Yamaç Güvenliği Uygulamaları" projesi kapsamında yapılacak çalışmalar sırasında tarihi manastır yapılarını korumak ve yamaçlardaki çalışmalara destek sağlamak amacıyla ağır yüklere karşı dayanıklı bir iskele sistemi kurulması gerekliliği ile başlayan başarı hikayemiz, projedeki iskele ihtiyaçlarının Layher tarafından sorunsuz bir şekilde tamamlanması ile son buldu.

1957 yılında kurulan ve ülkemizde ve yurt dışında restorasyon ve onarım sektöründe başarılı işlere imza atan Karacan Grup tarafından yürütülen bu projeye iskele konusunda çözüm ortağı olmaktan mutluluk duyduk.

Zorlu saha koşullarında Karacan Grup desteği ile tüm dünyada olduğu gibi konusunda uzman Layher Türkiye teknik personelleri tarafından yapılan keşif ve detaylı incelemeler sonrasında ortaya çıkan projeler en ince ayrıntısına kadar değerlendirilerek sevk, stoklama, uygulama sahasına taşınım ve kurulum süpervizyonu gibi tüm aşamalar için planlama yapıldı. Planlama çerçevesinde iki firmanın da sahada bulunan deneyimli yönetici ve ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde projenin iskele ayağı güvenli bir şekilde tamamlanmış oldu.

Proje kapsamında Allround – Flanşlı iskele ve özel ekipmanlar kullanılmış ve gerekli görülen noktalarda iskelenin taşıyıcı özelliğinden yararlanılarak askılama çalışmaları gerçekleştirilmiştir. İskele tarafı ile ilgili olarak proje başlangıcından sonuna kadar, firmanın bünyesinde çalışan konusunda uzman iskele kurulum ekiplerine, Layher Türkiye ekibinin değerli süpervizörleri eşlik etmiştir. Proje başlangıcı, ara dönem ve proje sonuna doğru Layher Türkiye deneyimli personelleri sürekli kontrollerde bulunmuş ve bu sayede saha ekibine proje boyunca destek olmuştur.

Allround Iskele Sistemleri diğer dahiyane ayrıntı çözümleri ile tüm projelerde kusursuz hizmet ve güven sunmaktadır. Layher Allround iskele aracılığıyla hizmet kalitenizin artırılması planlanmaktadır. Sertifikalandırılmış üretimi ile en üst düzeyde kaliteyi ve azami güvenliği garanti eder. Bu sayede en iddialı projeler, daha yüksek ekonomik başarı ve en üst seviyede güvenlik çerçevesinde gerçekleştirilebilir.

Kullanımda esneklik sağlayan akıllı sistem teknolojisi ile önceden planlama, en baştan itibaren sök tak gerektirmeyen mantıklı ve modüler iskele montajı sayesinde giderlerin en aza indirgenmesi ve her zaman her türlü malzemeye kolaylıkla ulaşılabilmeyi sağlamaktadır.

Layher Allround® (Flanşlı) İskele, başta endüstriyel tesisler olmak üzere, gemi yapım ve onarımlarında, sanat yapılarında, enerji santrallerinde, uçak bakım-onarım, çimento vb. fabrikalarda; tünel, baraj gibi yapılarda ve her türlü cephe çalışmalarında kullanılabilen çok yönlü bir iskele sistemidir.

Layher Allround® (Flanşlı) İskele, benzersiz bağlantı tekniği sayesinde güvenli ve sağlam bir şekilde dik bileşenler üzerine kaynaklanmış “flanş” diye tabir edilen çok yönlü sekiz bağlantı noktasından oluşur.

Layher Allround® (Flanşlı) İskele Sisteminin Avantajları
  • Kurulumunu tek bir kişinin bile yapabileceği şekilde tasarlanan bu sistem çok hızlı bir şekilde kurulur ve sökülür. Sadece 500 gr’lık çekiç yardımıyla kurtağzı geçişi ile flanşa bağlantı yapılır ve kama ile sıkılaştırılır.
  • Dahiyane -Tek düzeyde 8 bağlantı, otomatikman oluşturulan dik açılar ve esnek açı seçimi, montaj güvenliği, malzeme tasarrufu.
  • Geniş kapsamlı parça programı -Uygulamada sınır tanımama, akıl almaz olanaklar, özel çözümler; diğer Layher sistemleri ve ürünleriyle birlikte kullanılabilme.
  • Hatasızlık -Montaj sırasında zamandan tasarruf – Güvenli kullanım.

Layher Allround iskele sistemleri, TS EN 12810 ve 12811 normlarına uygundur.

Her türlü iskele sistem çözümleriniz için bizimle iletişime geçin!

BİRLİKTE DAHA YÜKSEĞE!